?

Log in

לורד אוף דה הרינג (a fishy title...) - תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא [entries|archive|friends|userinfo]
תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

לורד אוף דה הרינג (a fishy title...) [Sep. 23rd, 2006|07:45 pm]
תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא

eight_treasures

[8treasures]
[mood |accomplished]
[music |wu-tang clan]


הפוסט המקורי מופיע כאן עם תגובה

* * *

ההצלחה הגדולה של ארוחת החג הייתה ההֶרינג. נוסטלגיה הולכת וגוברת לדברים שהיו הרבה לפני זמני, כמו גם תקווה לשמח את סבתא, הפכו את סלט ההרינג של דניאל זך-זיסנבך (שפורסם ב-Ynet, ושמתכון נוסף שלו הצעתי בפוסט הקודם), למתאבן האידיאלי.

הוא מאוד פשוט להכנה (מלבד קצת התעסקות עם דג שמנוני), וממש ממש טעים.


סלט הרינג ותפוחי עץ
המרכיבים (לארבע מנות):

4 פילטים נקיים של "שמאלץ הרינג" כבוש בשמן, נקיים מאדרה חתוכים לקוביות גדולות - ניתן להשיג אצל חיים רפאל בשוק לווינסקי (שם אני קניתי את שלי, והוא מצוין ונימוח)
חופן אגוזי מלך קלויים

לרוטב:
1 בצל סגול, פרוס לטבעות דקות מאוד
1 כפית צלפים כבושים במלח, קצוצים
2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים, מגולענים, ופרוסים דק
מיץ מחצי לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס מיונז ביתי
1/4 כוס שמנת חמוצה
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הדג ואת האגוזים ומערבבים בזהירות.
2. משהים 60 דקות לפני ההגשה ומגישים עם חלה טרייה או לחם דגנים מלא.



הרינג


שנה טובה!

linkReply