?

Log in

אדום אדום כזה - תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא [entries|archive|friends|userinfo]
תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

אדום אדום כזה [Aug. 21st, 2006|10:00 pm]
תופינים, מגדנות, ממתקים וכל מיני תרגימא

eight_treasures

[8treasures]
[mood |accomplished]


הפוסט המקורי מופיע כאן עם תגובות

* * *

האלתור הלא-צמחוני הראשון שלי הצליח למעלה מן המשוער.
לא אוהבת לבשל חיות, בדרך כלל. עובדה זו, בתוספת חבר צמחוני, הכתיבה מטבח צמחוני לעילא (למעט נקניק מזדמן, ואנשובי). אבל הוא בחו"ל, ואני נזקקתי לחדוות הבישול חזרה, כמו גם ל-comfort food, והתוצאה, הרי היא לפניכם -

אורז אדום עם שרימפס ודלעת ברוטב לימון וסאקה
(הכמויות לאורז הן לשלושה אנשים בערך, ולשרימפס - לאדם אחד. הכפילו כאוות נפשכם)

לאורז:
1 כוס אורז אדום
קצת חמאה
בצל קטן (סגול או רגיל), קצוץ דק

מחממים בסיר את החמאה ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים כ-3 כוסות מים רותחים, מקטינים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. לאחר 40 דקות האורז צריך להיות נגיס אבל לא רך מדי. זה בסדר אם נשארו מים בסיר. מסננים את האורז, ומחזירים אותו לנוח בסיר (לא על האש) ל-10 עד 20 דקות, מכוסה.

לשרימפס:
כמות נאה של שרימפס קטנים קפואים שהופשרו בקצת מים
קצת חמאה
לימון יפה - קצת למיץ וקצת לקליפה
3 עגבניות שרי עסיסיות (או עגבנייה גדולה) קצוצות דק
חצי כוס קוביות דלעת
קצת סאקה (אם יש)
פלפל שחור

מחממים במחבת את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים לה מיץ לימון. זורקים פנימה את השרימפס (בלי המים), ומערבבים. מוסיפים את הדלעת ומבשלים על אש בינונית כמה דקות. מוסיפים את העגבניות, עם כל הנוזלים והגרעינים שהגירו, וגם קצת קליפת לימון (בגודל נגיס). החמאה אמורה לבעבע ברגש וליצור מן אמולסיה כתומה-ורודה וזרחנית
עם העגבניות ונוזלי הדלעת והשרימפס. מבשלים יחד עוד כ-5 דקות. רגע לפני סוף הבישול מוסיפים קצת סאקה (אני מניחה שגם יין לבן יתאים כאן), פלפל שחור ועוד זלף מיץ לימון.

להגשה:
שמנת חמוצה
גרעיני דלעת
עיגולי בצל ירוק

מגישים מעל האורז, עם קצת שמנת חמוצה, בצל ירוק וגרעיני דלעת מטוגנים/קלויים קלות.


טעים.

עוד דברים שאפשר לעשות עם אורז אדום, יחד עם הסבר מה זה בכלל, אפשר למצוא בכתבה הזו מ-Ynet.
linkReply